30 van Zandvoort 2017 2017-10-19T14:06:12+00:00

Project Description

30 van Zandvoort 2017

Volledige 360 graden aanpak social media

Het wandelevenement 30 van Zandvoort wordt sinds de eerste editie in 2011 georganiseerd op de zaterdag voorafgaande aan het loopevenement: de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Al het unieke van de Noord-Hollandse badplaats en de directe omgeving komt samen in dit afwisselende wandelevenement. Je wandelt over het Noordzeestrand, door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en langs de Ruïne van Brederode en het Landgoed Duin en Kruidberg.

Mede dankzij een geweldige nieuwe social media aanpak stonden er een recordaantal deelnemers (bijna 7.500!) aan de start!

Wat hebben we gedaan?

Nieuwe benadering Social Media

Het laten zien hoe leuk het is om mee te doen, wat er allemaal tijdens het evenement gebeurd en in de beleveniswereld van de wandelaar te kruipen. In een notendop is dit een vernieuwde benadering waarmee we de wandelaar benaderden. En dat werkte! Het aantal likes van de Facebookpagina steeg met maar liefst 55% en ook het websitebezoek zag een grote toename.

Facebook adverteren

Er werd gekeken uit welke regio’s de wandelaars van voorgaande edities vandaan kwamen. Zo kwamen we erachter dat uit uit sommige regio’s rondom Zandvoort amper wandelaars kwamen. Via Facebook werd er gericht een advertentiecampagne opgezet op deze regio’s (bv de Bollenstreek) en werden die op zijn/haar eigen manier werden benaderd. Het resultaat was een recordaantal deelnemers en ontzettend veel enthousiaste nieuwelingen aan de finish!

Content Marketing

Er werd consistent nieuwe content gepubliceerd. Niet alleen dagelijkse berichten op Facebook, maar ook langere verhalen op de website. Dit had als gevolg dat het aantal volgers op Facebook binnen 3 maanden al snel met 55% groeide. Het website verkeer groeide net zo hard mee en het zorgde voor een record aantal deelnemers aan de start.

Nieuwe manier van fotografie

De fotografie werd volledig aangepakt. We misten foto’s vol kleur en beleving. Van alle belangrijke elementen van een wandeltocht, zoals stempelposten, gezelligheid aan een picknicktafel tot aan de kameraadschap onderweg, werden vastgelegd.  

Uitgebreide Briefing

Van te voren werd er een uitgebreide briefing voor de fotograaf opgesteld. In overleg met de eventmanager werd gekeken waar de beste locaties waren en wat er zeker vastgelegd moet worden. Emotie en beleving van de deelnemer én het evenement waren de sleutelwoorden voor de fotograaf.

Foto credits: Coohn

Aftermovie

Niet alleen de fotografen kregen een uitgebreide briefing. Ook het camerateam kreeg dit. Er was nog niet eerder een goeie aftermovie gemaakt van dit event en dat is natuurlijk zonde!

In detail werd uitgelegd wat voor aftermovie we voor ogen hadden. We wilden een aftermovie waardoor je écht zin krijgt om de volgende keer aan de start te staan. Een herinnering die bij elke deelnemer een glimlach op het gezicht zou toveren. Bekijk hieronder het prachtige resultaat!

Live registratie tijdens het event

Tijdens het event liep er over het hele parcours een team van social media reporters, die verslag deden van het hele evenement. Honderden foto’s en filmpjes werden er gemaakt die niet alleen tijdens het event op Facebook terecht kwamen, maar ook na het event voor een gigantische contentstapel zorgden. 

Elk teamlid was van te voren gebriefd en op een bepaalde locatie gezet. Op een centraal punt werden alle berichten verzameld en volgens een bepaalde strategie naar buiten gebracht.