Alkmaar City Run by night 2017 2017-10-19T14:09:06+00:00

Project Description

Alkmaar City Run by night 2017

Volledige 360 graden aanpak social media

De Laat, de Langestraat en alle kleine straatjes daartussen in Alkmaar zijn op de woensdagavond voor Hemelvaart het terrein voor de 8.500 deelnemers aan de Alkmaar City Run by night. Langs de route maken de bewoners er met lichtjes, fakkels en kaarsjes een onvergetelijke tocht van.

Deelnemersrecord!

Ook bij dit evenement van Le Champion werd door een verbeterde aanpak van o.a. social media en contentmarketing een nieuw deelnemersrecord gevestigd! Maar liefst 8.500 deelnemers stonden aan de start. 500 meer dan in 2016.

Wat hebben we gedaan?

Volop aanwezig op Social Media

Talloze kleine ‘videosnacks’, waarin we prachtig in beeld brachten hoe leuk de Alkmaar City Run by night wel niet is, werden op de Facebookpagina losgelaten. De beleving en emotie van de deelnemers in combinatie met de schoonheid van de oude binnenstad van Alkmaar stond centraal in de hele campagne. Het laten zien hoe leuk het is om mee te doen, wat er allemaal tijdens het evenement gebeurd en in de beleveniswereld van de hardloper te kruipen. Dit had een nieuw deelnemersrecord als gevolg. Een geweldige prestatie!

Facebook adverteren

Via Facebook werd er gericht een advertentiecampagne opgezet op de diverse van te voren geïdentificeerde doelgroepen die op zijn/haar eigen manier werden benaderd.

Content Marketing

Er werd consistent nieuwe content gepubliceerd. Niet alleen dagelijkse berichten op Facebook, maar ook langere verhalen op de website. Dit had als gevolg dat het aantal volgers op Facebook met ruim 30% groeide! Het website verkeer groeide net zo hard mee en het zorgde voor een record aantal deelnemers aan de start.

Nieuwe manier van fotografie

De fotografie werd volledig aangepakt. Waar voorheen ‘standaard’ hardloop foto’s werden gemaakt, stond de fotografie nu in het teken van emotie en beleving. 

Uitgebreide Briefing

Van te voren werd er een uitgebreide briefing per fotograaf opgesteld. In overleg met de eventmanager werd gekeken waar de beste locaties waren en wat er zeker vastgelegd moet worden. Emotie en beleving van de deelnemer én het evenement waren de sleutelwoorden voor de fotograaf.

Foto credits: Coohn

Een geweldige aftermovie

Niet alleen de fotografen kregen een uitgebreide briefing. Ook het camerateam kreeg dit. Er was nog nooit een goeie aftermovie van het evenement gemaakt. Zonde!

In detail werd uitgelegd wat voor aftermovie we voor ogen hadden. Geen normale registratie van het evenement, maar een aftermovie waardoor je écht zin krijgt om de volgende keer aan de start te staan. Een herinnering die bij elke deelnemer een glimlach op het gezicht zou toveren. Bekijk hieronder het prachtige resultaat!

Live registratie tijdens het event

Tijdens het event liep er over het hele parcours een team van social media reporters, die verslag deden van het hele evenement. Honderden foto’s en filmpjes werden er gemaakt die niet alleen tijdens het event op Twitter, Instagram en Facebook terecht kwamen, maar ook na het event voor een gigantische contentstapel zorgden. 

Elk teamlid was van te voren gebriefd en op een bepaalde locatie gezet. Op een centraal punt werden alle berichten verzameld en volgens een bepaalde strategie naar buiten gebracht. Dit zorgde ervoor dat de Damloop het hele weekend trending topic was op Twitter!