Dam tot Dam Fietsclassic 2016 2017-10-19T15:11:57+00:00

Project Description

Dam tot Dam Fietsclassic 2016

Volledige 360 graden aanpak social media

Slechts één keer per jaar is het mogelijk om door de IJtunnel te fietsen, namelijk tijdens de Dam tot Dam FietsClassic! Je kan bij deze klassieker kiezen uit afstanden van 40, 60, 85, 105 en 150 km. Elk jaar een vaste waarde op de kalender van menig (tour)fietser!

Het interessante van dit evenement is het feit dat je twee verschillende doelgroepen hebt. Aan de 40 en 60 km doen vooral toerfietsers mee, terwijl de 85, 105 en 150 met name wielrenners aan de start staan. Daarom werd bij zowel de communicatie vooraf als tijdens het evenement rekening gehouden met de content. Daarom werd er niet één, maar twee aftermovies gemaakt! Bekijk verder wat we nog meer hebben gedaan om van dit prachtige evenement een succes te maken.

Nieuwe benadering Social Media

Voorheen werden de social media kanalen van de Dam tot Dam Fietsclassic vooral ingezet om hardlopers te werven. “Schrijf je in!”, “Doe mee!”. Tevens was er weinig continuïteit in het plaatsen van berichten. Besloten werd om de beleving en emotie van de fietsers centraal te stellen. Het laten zien hoe leuk het is om mee te doen, wat er allemaal tijdens het evenement gebeurd en in de beleveniswereld van een fietser te kruipen.

Facebook adverteren

Via Facebook werd er gericht een advertentiecampagne opgezet op de diverse van te voren geïdentificeerde doelgroepen die op zijn/haar eigen manier werden benaderd.

Content Marketing

Er werd consistent nieuwe content gepubliceerd. Niet alleen dagelijkse berichten op Facebook, maar ook langere verhalen op de website. Dit had als gevolg dat het aantal volgers op Facebook met 30% groeide.

Nieuwe manier van fotografie

De fotografie werd volledig aangepakt. Waar voorheen ‘standaard’ fiets foto’s werden gemaakt, stond de fotografie nu in het teken van emotie en beleving. 

Uitgebreide Briefing

Van te voren werd er een uitgebreide briefing per fotograaf opgesteld. In overleg met de eventmanager werd gekeken waar de beste locaties waren en wat er zeker vastgelegd moet worden. Emotie en beleving van de deelnemer én het evenement waren de sleutelwoorden voor de fotograaf.

Twee aftermovies

Twee verschillende doelgroepen, dat vroeg om twee verschillende aftermovies! Het camerateam kreeg een uitgebreide briefing van welke doelgroep zich op welk gedeelte van het parcours bevond en wat voor ‘gevoel’ ze bij die doelgroep moesten gebruiken. In detail werd uitgelegd wat voor aftermovie we voor ogen hadden. Bekijk hier de aftermovie voor de tourfietsers.

Aftermovie voor de wielrenners

De tweede aftermovie was een uitdaging, omdat wielrenners nu eenmaal harder fietsen dan tourfietsers. Er moest dus goed gekeken worden waar de groepen wielrenners zich bevonden op het parcours én ze moesten nog goed in beeld gebracht worden. Een ware klus voor het camerateam waar ze glansvol in slaagde. De aftermovie van de wielrenners is er dan ook één om in te lijsten!

Live registratie tijdens het event

Tijdens het event liep er over het hele parcours een team van social media reporters, die verslag deden van het hele evenement. Honderden foto’s en filmpjes werden er gemaakt die niet alleen tijdens het event op Twitter, Instagram en Facebook terecht kwamen, maar ook na het event voor een gigantische contentstapel zorgden.