Dam tot Dam Wandeltocht 2016 2017-10-19T15:32:49+00:00

Project Description

Dam tot Dam Wandeltocht 2016

Volledige 360 graden aanpak social media

Ruim 17.000 wandelaars lopen mee met het gezelligste eendaagse wandelevenement van Nederland. Vijf verschillende afstanden die de wandelaar van Amsterdam naar Zaandam brengen. Een hoogtepunt op de jaarlijkse wandelkalender, die elk jaar drukker en drukker wordt.

Om ervoor gaat zorgen dat de Dam tot Dam Wandeltocht de komende 10 jaar nog steeds zo populair blijft, werd een nieuwe social media strategie ontwikkelt en ingezet en met groot succes!

Wat hebben we aangepakt?

Nieuwe benadering Social Media

Het gezelligste ééndaagse wandelevenement van Nederland moest ook de gezelligste op Facebook worden. En dat werd het ook! Dagelijkse leuke berichten over het evenement, tips & adviezen over wandelen en vooral veel gezelligheid zorgden ervoor dat de likes op de Facebookpagina met maar liefst 80% groeide in één jaar!

Facebook adverteren

Via Facebook werd er gericht een advertentiecampagne opgezet op de diverse van te voren geïdentificeerde doelgroepen die op zijn/haar eigen manier werden benaderd.

Content Marketing

Er werd consistent nieuwe content gepubliceerd. Niet alleen dagelijkse berichten op Facebook, maar ook langere verhalen op de website. Dit had als gevolg dat het website verkeer ontzettend hard groeide.

Nieuwe manier van fotografie

De fotografie werd volledig aangepakt. Waar voorheen ‘standaard’ wandel foto’s werden gemaakt, stond de fotografie nu in het teken van emotie en beleving. 

Uitgebreide Briefing

Van te voren werd er een uitgebreide briefing per fotograaf opgesteld. In overleg met de eventmanager werd gekeken waar de beste locaties waren en wat er zeker vastgelegd moet worden. Emotie en beleving van de deelnemer én het evenement waren de sleutelwoorden voor de fotograaf.

De gezelligste aftermovie

Niet alleen de fotografen kregen een uitgebreide briefing. Ook het camerateam kreeg dit. In detail werd uitgelegd wat voor aftermovie we voor ogen hadden. Geen normale registratie van het evenement, maar een aftermovie waardoor je écht zin krijgt om de volgende keer aan de start te staan. Een herinnering die bij elke deelnemer een glimlach op het gezicht zou toveren. Bekijk hieronder het prachtige resultaat!

Live registratie tijdens het event

Tijdens het event liep er over het hele parcours een team van social media reporters, die verslag deden van het hele evenement. Honderden foto’s en filmpjes werden er gemaakt die niet alleen tijdens het event op Twitter, Instagram en Facebook terecht kwamen, maar ook na het event voor een gigantische contentstapel zorgden. 

Elk teamlid was van te voren gebriefd en op een bepaalde locatie gezet. Op een centraal punt werden alle berichten verzameld en volgens een bepaalde strategie naar buiten gebracht.