Damloop by night 2016 2017-10-19T08:36:29+00:00

Project Description

Damloop by night 2016

Volledige 360 graden aanpak social media

Eén dag is niet genoeg voor het gaafste hardloopevenement van Nederland. Daarom is de Damloop by night in het leven geroepen. Het gevoel van de Dam tot Damloop, maar dan in de avond. Het parcours over 5 Engelse Mijl gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en is oogverblindend verlicht. Onderweg geeft de muziek je een extra boost om deze 8 km te voltooien.

Het aantal deelnemers groeide gestaag, maar in 2016 is het zaadje gepland voor de toekomst met een volledig nieuwe aanpak van de social media benadering wat ervoor zorgde dat er (tot dan toe) een deelnemersrecord van 13.000 deelnemers werd behaald. In 2017 volgde een totaal uitverkochte Damloop by night dankzij deze nieuwe benadering.

Wat hebben we aangepakt?

Nieuwe benadering Social Media

Voorheen werden de social media kanalen van de Damloop vooral ingezet om hardlopers te werven. “Schrijf je in!”, “Doe mee!”. Besloten werd om de beleving en emotie van de deelnemers, maar ook van het publiek en het hele evenement centraal te stellen. Het laten zien hoe leuk het is om mee te doen, wat er allemaal tijdens het evenement gebeurd en in de beleveniswereld van de hardloper te kruipen. Het verhaal van de Damloop by night vertellen door middel van berichten op social media. Interactie met de doelgroep werd hiermee verviervoudigd.

Facebook adverteren

Via Facebook werd er gericht een advertentiecampagne opgezet op de diverse van te voren geïdentificeerde doelgroepen die op zijn/haar eigen manier werden benaderd.

Content Marketing

Er werd consistent nieuwe content gepubliceerd. Niet alleen dagelijkse berichten op Facebook, maar ook langere verhalen op de website. Dit had als gevolg dat het aantal volgers op Facebook binnen 3 maanden al snel met 10% groeide. Het website verkeer groeide net zo hard mee en het zorgde voor een record aantal deelnemers aan de start.

Nieuwe manier van fotografie

De fotografie werd volledig aangepakt. Waar voorheen ‘standaard’ hardloop foto’s werden gemaakt, stond de fotografie nu in het teken van emotie en beleving. 

Uitgebreide Briefing

Van te voren werd er een uitgebreide briefing per fotograaf opgesteld. In overleg met de eventmanager werd gekeken waar de beste locaties waren en wat er zeker vastgelegd moet worden. Emotie en beleving van de deelnemer én het evenement waren de sleutelwoorden voor de fotograaf.

Credit foto’s: Vincent van den Boogaard

Nieuwe manier van video

Niet alleen de fotografen kregen een uitgebreide briefing. Ook het camerateam kreeg dit. In detail werd uitgelegd wat voor aftermovie we voor ogen hadden. Geen normale registratie van het evenement, maar een aftermovie waardoor je écht zin krijgt om de volgende keer aan de start te staan. Een herinnering die bij elke deelnemer een glimlach op het gezicht zou toveren. Bekijk hieronder het prachtige resultaat!

Live registratie tijdens het event

Tijdens het event liep er over het hele parcours een team van social media reporters, die verslag deden van het hele evenement. Honderden foto’s en filmpjes werden er gemaakt die niet alleen tijdens het event op Twitter, Instagram en Facebook terecht kwamen, maar ook na het event voor een gigantische contentstapel zorgden. 

Elk teamlid was van te voren gebriefd en op een bepaalde locatie gezet. Op een centraal punt werden alle berichten verzameld en volgens een bepaalde strategie naar buiten gebracht. Dit zorgde o.a. ervoor dat de Damloop het hele weekend trending topic was op Twitter!