Fjoertoer Egmond 2016 2017-10-19T16:13:31+00:00

Project Description

Fjoertoer Egmond 2016

Volledige 360 graden aanpak social media

De Fjoertoer Egmond is een uniek wandelevenement in en rondom Egmond. De wandelaars gaan in het schemer van start en lopen door het donker. Langs het hele parcours hebben (licht)kunstenaars waanzinnige licht objecten geplaatst. Je weet niet wat je ziet! 

De Fjoertoer Egmond is dan ook zo populair dat 90% van de inschrijvingen al direct op de eerste dag worden gedaan. Om ervoor gaat zorgen dat deze wandeltocht de komende 10 jaar nog steeds zo populair blijft, werd een nieuwe social media strategie ontwikkelt en ingezet en met groot succes!

Nieuwe benadering Social Media

Het verhaal van de Fjoertoer Egmond vertellen. Dat werd de nieuwe basis van alle Facebookberichten. Het verhaal van het unieke evenement. Het verhaal van de deelnemers die jaar in, jaar uit genoten. En het verhaal van Egmond en de geweldige omgeving. Dit werd al snel opgepakt door wandelaars en de Facebookpagina groeide enorm hard. Binnen een jaar van 3.000 likes naar ruim 6.600! Een geweldige prestatie, wat de basis is voor het succes van komende edities.

Content Marketing

Er werd consistent nieuwe content gepubliceerd op zowel de Facebookpagina als op de website. Dit had als gevolg dat het aantal volgers op Facebook met maar liefst 120% groeide in één jaar tijd! Het website verkeer groeide net zo hard mee en het zorgde voor een record aantal deelnemers aan de start.

Nieuwe manier van fotografie

De fotografie werd volledig aangepakt. Er waren nog nooit goeie foto’s gemaakt. Fotograferen in het donker met lichtobjecten is een vak apart. Daarom werden er specialisten erbij betrokken die gewend zijn om in het donker te schieten. Zij schoten de waanzinnigste foto’s van dit evenement waar het marketingteam zeker jaren mee voort kan. 

Uitgebreide Briefing

Van te voren werd er een uitgebreide briefing per fotograaf opgesteld. In overleg met de eventmanager werd gekeken waar de beste locaties waren en wat er zeker vastgelegd moet worden. Emotie en beleving van de deelnemer én het evenement waren de sleutelwoorden voor de fotograaf.

Foto credits: Vincent van den Boogaard en Coohn

Voor het eerst een aftermovie!

Een uniek evenement verdient een unieke aftermovie zodat iedereen kan zien hoe geweldig de Fjoertoer Egmond wel niet is.

Dus niet alleen de fotografen kregen een uitgebreide briefing. Ook het camerateam kreeg dit. In detail werd uitgelegd wat voor aftermovie we voor ogen hadden. Geen normale registratie van het evenement, maar een aftermovie waardoor je écht zin krijgt om de volgende keer aan de start te staan. Een herinnering die bij elke deelnemer een glimlach op het gezicht zou toveren. Bekijk hieronder het prachtige resultaat!

Live registratie tijdens het event

Tijdens het event liep er over het hele parcours een team van social media reporters, die verslag deden van het hele evenement. Honderden foto’s en filmpjes werden er gemaakt die niet alleen tijdens het event op Twitter, Instagram en Facebook terecht kwamen, maar ook na het event voor een gigantische contentstapel zorgden.