Plus Wandel4daagse Alkmaar 2017 2017-10-20T10:46:06+00:00

Project Description

Plus Wandel4daagse Alkmaar 2017

Volledige 360 graden aanpak social media

De Plus Wandel4daagse Alkmaar streeft ernaar onderscheidend te zijn ten opzichte van al bestaande vierdaagsen in het land. Een fantastische omgeving rondom Alkmaar staat garant voor dagelijks een unieke route vanuit een andere start- en finishplaats. Er stonden dit jaar maar liefst 6.000 deelnemers aan de start.

Om ervoor gaat zorgen dat de Plus Wandel4daagse Alkmaar de komende 10 jaar nog steeds enorm populair is, werd een nieuwe social media strategie ontwikkelt.

De eerste stap was om elke dag (!) een aftermovie te maken en die ’s avonds al live te hebben op de Facebookpagina, YouTube kanaal en website. Uniek, want er was überhaupt nog nooit een aftermovie gemaakt van dit unieke evenement.

De tweede stap was een nieuwe aanpak van de fotografie en de laatste stap was om het hele evenement live te registreren via Facebookberichten zodat het thuisfront ook mee kon genieten. En deze aanpak werd een groot succes! In vier dagen tijd werden meer dan 250.000 (!) wandelaars bereikt.

Hoe hebben we dat gedaan?

Nieuwe benadering Social Media

Beleving, emotie en gezelligheid van de deelnemers samen met de veelzijdige omgeving van Noord-Holland. Dat stond centraal in de social media campagne. Het laten zien hoe leuk het is om mee te doen, wat er allemaal tijdens het evenement gebeurd en in de beleveniswereld van de wandelaar te kruipen. De berichten hadden een vrolijk wandelgehalte en dat sloeg aan. 6.000 wandelaars wisten de weg te vinden naar de start.

Facebook adverteren

Via Facebook werd er gericht een advertentiecampagne opgezet op de diverse van te voren geïdentificeerde doelgroepen die op zijn/haar eigen manier werden benaderd.

Content Marketing

Er werd consistent nieuwe content gepubliceerd. Niet alleen dagelijkse berichten op Facebook, maar ook langere verhalen op de website. Dit had als gevolg dat het aantal volgers op Facebook met maar liefst 30% groeide. Het website verkeer groeide net zo hard mee en dat zorgt voor een goede basis voor de 2018 editie.

Nieuwe manier van fotografie

Helaas waren de foto’s van voorgaande edities niet goed genoeg om te gebruiken voor marketing doeleinden. Daarom moest het dit jaar anders en de fotografie werd dan ook volledig aangepakt. De fotografie stond volledig in het teken van emotie en beleving. 

Uitgebreide Briefing

Van te voren werd er een uitgebreide briefing per fotograaf per dag opgesteld. In overleg met de eventmanager werd gekeken waar de beste locaties waren en wat er zeker vastgelegd moet worden. Emotie en beleving van de deelnemer én het evenement waren de sleutelwoorden voor de fotograaf.

Foto credits: Vincent van den Boogaard, Joris Raaijman en Richard Brunsveld

Elke dag een aftermovie!

Er was nog nooit een aftermovie gemaakt, laat staan een aftermovie van elke dag! Daarom kregen niet alleen de fotografen een uitgebreide briefing, ook het camerateam kreeg dit. In detail werd uitgelegd wat voor aftermovie we voor ogen hadden. Geen normale registratie van het evenement, maar aftermovies waardoor je écht zin krijgt om de volgende keer aan de start te staan en waarbij het thuisfront mee kon genieten. Zelfs van het ophalen van de startnummers werd een registratie gemaakt.

Dit zijn herinneringen die bij elke deelnemer een glimlach op het gezicht toveren. Bekijk hieronder de prachtige resultaten die door meer dan 250.000 wandelaars in Nederland werd bekeken via Facebook!

Live registratie tijdens het event

Tijdens het event liep er over het hele parcours een team van social media reporters, die verslag deden van het hele evenement. Honderden foto’s en filmpjes werden er gemaakt die niet alleen tijdens het event op Twitter, Instagram en Facebook terecht kwamen, maar ook na het event voor een gigantische contentstapel zorgden.