Saucony Egmond Halve Marathon 2017 2017-10-19T14:17:41+00:00

Project Description

Saucony Egmond Halve Marathon 2017

Volledige 360 graden aanpak social media

In 44 jaar tijd is de Saucony Egmond Halve Marathon uitgegroeid tot een van de populairste lopen van Nederland. De grootste aantrekkingskracht van deze halve marathon is ongetwijfeld de variatie in het parcours met daarbij het mooie traject door het Noordhollands Duinreservaat als hoogtepunt.

Het deelnemersaantal bleef de laatste jaren rond de 17.000 deelnemers schommelen en het werd tijd voor een volgende stap. De gehele social media en contentmarketing werd aangepakt en samen met marketingmanager Leonie van der Meer en hoofdsponsor Saucony werd een plan opgesteld wat resulteerde in een deelnemersrecord van 18.000 hardlopers én een geweldig event! Een perfect voorbeeld van hoe de juiste inzet van social media en content marketing voor een uitverkocht evenement kan zorgen!

Wat hebben we aangepakt?

Nieuwe benadering Social Media

Voorheen werden de social media kanalen alleen ingezet om hardlopers te werven. De ‘Egmond’ staat bekend om zijn gure karakter. Het is vaak een strijd tegen de (weers)elementen en het is dan ook niet zomaar een hardloopevement. Besloten werd om die eigenschap van het evenement, maar ook het daarbij behorende gevoel van de hardloper (strijd!) centraal te stellen. Het laten zien hoe heftig het is om mee te doen, wat er allemaal tijdens het evenement gebeurd en in de beleveniswereld van de hardloper te kruipen. Het verhaal van de ‘Egmond’ vertellen door middel van berichten op social media. Geweldige trailers werden ontwikkeld die de nieuwsgierigheid bij vele hardlopers opriep.

Facebook adverteren

Via Facebook werd er gericht een advertentiecampagne opgezet op de diverse van te voren geïdentificeerde doelgroepen die op zijn/haar eigen manier werden benaderd.

Content Marketing

Er werd consistent nieuwe content gepubliceerd. Niet alleen dagelijkse berichten op Facebook, maar ook langere verhalen op de website en diverse trailers op YouTube. Dit had als gevolg dat het aantal volgers op Facebook binnen 3 maanden al snel met 10% groeide. Het website verkeer groeide net zo hard mee en het zorgde voor een record aantal deelnemers aan de start.

Nieuwe manier van fotografie

De fotografie werd volledig aangepakt. Waar voorheen ‘standaard’ hardloop foto’s werden gemaakt, stond de fotografie nu in het teken van emotie en beleving. De hardheid van het evenement spat van de foto’s af.  

Uitgebreide Briefing

Van te voren werd er een uitgebreide briefing per fotograaf opgesteld. In overleg met de eventmanager werd gekeken waar de beste locaties waren en wat er zeker vastgelegd moet worden. Emotie en beleving van de deelnemer én het evenement waren de sleutelwoorden voor de fotograaf.

Foto credits: Vincent van den Boogaard

Nieuwe manier van video

Niet alleen de fotografen kregen een uitgebreide briefing. Ook het camerateam kreeg dit. In detail werd uitgelegd wat voor aftermovie we voor ogen hadden. Geen normale registratie van het evenement, maar een aftermovie waardoor je écht zin krijgt om de volgende keer aan de start te staan. Een herinnering die bij elke deelnemer een glimlach op het gezicht zou toveren. Bekijk hieronder het prachtige resultaat!

Live registratie tijdens het event

Tijdens het event liep er over het hele parcours een team van social media reporters, die verslag deden van het hele evenement. Honderden foto’s en filmpjes werden er gemaakt die niet alleen tijdens het event op Twitter, Instagram en Facebook terecht kwamen, maar ook na het event voor een gigantische contentstapel zorgden. 

Elk teamlid was van te voren gebriefd en op een bepaalde locatie gezet. Op een centraal punt werden alle berichten verzameld en volgens een bepaalde strategie naar buiten gebracht.