Project omschrijving

Armin Only 2005

Online marketing, website en DVD

In 2005 kwamen managers David Lewis en Maykel Piron langs bij UDC om te praten over een solo optreden van DJ Armin van Buuren in de Rotterdamse Ahoy’. Het zou de allereerste ‘Armin Only’ op zo’n grote schaal worden. 9 uur lang Armin van Buuren achter de draaitafels met een zaal vol met 15.000 trance liefhebbers. Op 12 november 2005 stond het allereerste grote evenement van DJ Armin van Buuren op stapel. Dit geweldige solo optreden lanceerde de carrière van Armin en 2 jaar later werd hij verkozen tot ‘Beste DJ van de wereld’ door het toonaangevende Britse blad DJ Magazine.

De gehele show werd live op Radio 538 uitgezonden en in zijn geheel opgenomen door een voltallige cameracrew. Wij zorgden voor de complete online marketing, de website, de fotografie en het design van de DVD die na dit feest werd uitgebracht.

Online Marketing

In 2005 bestond er nog geen social media, dus moest je op andere manieren aandacht weten te genereren voor je evenement. Belangrijke spelers op de dance markt waren o.a. Partyflock.nl, Fok Forum en Partyscene. Daarnaast waren er talloze andere websites waar je nieuws over dance kon vinden.

De online marketing voor Armin Only 2005 was vooral gebaseerd op een combinatie van een fantastische eventwebsite, nieuws op de UDC en Armada portal, online banner campagnes getarget op de dance en trance liefhebbers en de website van Armin van Buuren zelf.

Op de dance portals werd volop aan bannering gedaan. Tevens brachten we ook het laatste nieuws en interviews via deze sites naar buiten. De diverse fora werden ook goed in de gaten gehouden en van tijd tot tijd ‘gevoerd’ met topics door ons eigen team. Een strategie die goed werkte want Armin Only 2005 was binnen no-time uitverkocht!

Website Armin Only 2005

Speciaal voor Armin Only 2005 werd er een complete website opgezet. Van te voren was samen met Armin van Buuren afgesproken dat de website vooral om de muziek van Armin zou draaien. De kracht van zijn muziek moest voor het event spreken en dat deed het volop.

Op bijna elke pagina kwam je als bezoeker een videoclip van Armin tegen. Sommige nummers waren nog maar net uitgebracht zoals het prachtige nummer ‘Shivers’, een samenwerking met zangeres Susana.  Alle nummers kwamen ook weer terug op de avond van Armin Only, dus de gehele 360 graden aanpak werd daarmee compleet.

DVD Armin Only 2005

Samen met talloze gastartiesten zoals Eller van Buuren (Armin’s broer) en de beroemde pianist Jan Vayne trad Armin maar liefst 9 uur lang op in de Rotterdamse Ahoy’. Daar moest natuurlijk een DVD van komen!

De complete avond is geregistreerd en daar is begin 2006 een fantastische DVD van uitgebracht met alle highlights van die spectaculaire avond. Wij zorgden voor de cover, de animaties van het menu en verder de totale online marketing. De DVD werd een bestseller en menig tranceliefhebber heeft deze DVD in zijn kast staan.

Armin Only 2005 DVD

Fotografie

Zo’n uniek evenement moest natuurlijk goed in beeld gebracht worden. Een team van 6 fotografen werd daarbij ingezet. Elke fotograaf kreeg zijn eigen gedetailleerde briefing .De moeilijkheid was het feit dat het evenement ontzettend veel showelemenenten bevatte. Van podiumdelen die uit het plafond kwamen zakken tot artiesten die her en der tevoorschijn kwamen om op te treden. Van pyro tot lasers die op een bepaald ogenblik vol ingezet werden. Alles was tot op de seconde bepaald en de fotografen moesten uiteraard ook op de juiste plek staan om deze beelden te pakken. 

Deze aanpak resulteerde in een perfecte fotoregistratie van de allereerste Armin Only! 

“Er is geen evenement waarvoor ik harder heb gewerkt dan Armin Only The Next Level, maar er is ook geen evenement waaruit ik meer voldoening heb gehaald.”

Armin van Buuren