Project omschrijving

Armin Only 2006

Online marketing, website en DVD

Op zaterdag 11 november 2006 vindt voor het tweede keer het grote Armin Only evenement plaats in de Rotterdamse Ahoy. De première in 2005 was in meerdere opzichten een daverend succes, zodat een vervolg niet kan uitblijven. Ruim 15.000 bezoekers waren getuige van een memorabele avond die het best te omschrijven was als een betoverende muzikale reis met onderweg talloze verrassingen. Op deze 11 november vierde Armin van Buuren bovendien zijn 10-jarig jubileum als producer en werd er naar aanleiding hiervan een ‘Best Of’ cd uitgebracht. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat ook Armin Only 2006 helemaal uitverkocht was.

De gehele show werd live op Radio 538 uitgezonden en in zijn geheel opgenomen door een voltallige cameracrew. Wij zorgden voor de complete online marketing, de website, de fotografie en het design van de DVD die na dit feest werd uitgebracht.

Online Marketing

In 2006 bestond er nog geen social media, dus moest je op andere manieren aandacht weten te genereren voor je evenement. Belangrijke spelers op de dance markt waren o.a. Partyflock.nl, Fok Forum en Partyscene. Daarnaast waren er talloze andere websites waar je nieuws over dance kon vinden.

Armin Only 2006

Een kijkje achter de schermen tijdens het foto’s maken voor de gehele Armin Only 2006 campagne

De online marketing voor Armin Only 2006 was vooral gebaseerd op een combinatie van een fantastische eventwebsite, nieuws op de UDC en Armada portal, emailmarketing, online banner campagnes getarget op de dance en trance liefhebbers en de website van Armin van Buuren zelf.

Op de dance portals werd volop aan bannering gedaan. Tevens brachten we ook het laatste nieuws en interviews via deze sites naar buiten. De diverse fora werden ook goed in de gaten gehouden en van tijd tot tijd ‘gevoerd’ met topics door ons eigen team. Een strategie die goed werkte want Armin Only 2006 was binnen no-time uitverkocht!

Website Armin Only 2006

Speciaal voor Armin Only 2006 werd er een complete website opgezet rondom het thema ‘Water’ van het evenement. Van te voren was samen met Armin van Buuren afgesproken dat de website vooral om de muziek van Armin zou draaien. De kracht van zijn muziek moest voor het event spreken en dat deed het volop. Het werd een prachtige combinatie van waterelementen (druppels, bewegende waterkringen) en videoclips van Armin.

Op bijna elke pagina kwam je als bezoeker een videoclip van Armin tegen. Alle nummers kwamen ook weer terug op de avond van Armin Only, dus de gehele 360 graden aanpak werd daarmee compleet.

Armin Only 2006

DVD Armin Only 2006

Samen met talloze gastartiesten zoals Ilse de Lange, Rank 1 en Tony Scott trad Armin maar liefst 9 uur lang op in de Rotterdamse Ahoy’. Daar moest natuurlijk een DVD van komen!

De complete avond is geregistreerd en daar is begin 2007 een fantastische DVD van uitgebracht met alle highlights van die spectaculaire avond. Wij zorgden voor de animaties van het menu en verder de totale online marketing. De DVD werd een bestseller en menig tranceliefhebber heeft deze DVD in zijn kast staan.

Armin Only 2006 DVD

Fotografie

Zo’n uniek evenement moest natuurlijk goed in beeld gebracht worden. Een team van 7 fotografen werd daarbij ingezet. Elke fotograaf kreeg zijn eigen gedetailleerde briefing .De moeilijkheid was het feit dat het evenement ontzettend veel showelemenenten bevatte. Van podiumdelen die uit het plafond kwamen zakken tot artiesten die her en der tevoorschijn kwamen om op te treden. Van pyro tot lasers die op een bepaald ogenblik vol ingezet werden. Alles was tot op de seconde bepaald en de fotografen moesten uiteraard ook op de juiste plek staan om deze beelden te pakken. 

Deze aanpak resulteerde in een perfecte fotoregistratie van Armin Only 2006!