Project omschrijving

Beatloverz 2013

Volledige 360 graden aanpak marketing en social media

Beatloverz is de naam van een reeks feesten gegeven in Rotterdam. Tijdens deze feesten worden verschillende stijlen dance muziek gedraaid, waaronder eclectic, urban en dance classics. Begonnen in de Maassilo, doorgegroeid naar de kleine zalen van Ahoy’ en in 2013 toen Beatloverz 5 jaar bestond werd het grote Sportpaleis van AHoy’ gebruikt. 15.000 dance liefhebbers trokken naar Rotterdam voor een spectaculaire nacht vol entertainment en artiesten als Martin Garrix, Darkraver, Quintino, Bennie Rodriques en Franky Rizardo.

Samen met een enthousiast jong team ging ik aan de slag met de social media, de fotografie en de videoregistratie wat resulteerde in een ijzersterk en uitverkocht feest!

Wat hebben we aangepakt?

Nieuwe benadering Social Media

Social media werd amper gebruikt door Beatloverz. Tijd om dat flink te veranderen! De de gigantische hoeveelheid dj’s en artiesten zorgden voor fantastische thema’s die dagelijks door middel van berichten op social media naar buiten werden gebracht. Zowel foto als video werden ingezet, maar ook mixen en livesets van dj’s werden gretig ontvangen door het dance publiek. 

De interactie met fans werd opgezocht en al snel groeide de kanalen. 

Facebook adverteren

Via Facebook werden er gerichte advertentiecampagne opgezet op de diverse van te voren geïdentificeerde doelgroepen die op zijn/haar eigen manier werden benaderd.

Nieuwe website

Beatloverz had een nieuwe website die de grote hoeveelheden content aan kon en waar je als fan makkelijk je weg kon vinden. De oude website was niet meer van deze tijd en moest van de grond af aan opnieuw opgebouwd worden. WordPress werd gekozen als CMS en gaf daardoor een flexibele achterkant waarmee het redactieteam snel en makkelijk content kon plaatsen. Het team van Qikker Online bouwde de website en zorgde voor alle functionaliteit.

Op de website kwam veel informatie, maar ook dj sets, mixen, achtergrond informatie en wekelijks nieuwe content waar de Beatloverz fan zich kon uitleven. DJ’s en artiesten werden thuis opgezocht en er kwamen veel interviews op de website. Dit werd allemaal gedeeld door Dance Magazines en door fans van de desbetreffende dj’s.

Geweldige aftermovie

Uiteraard kwam er na het evenement ook een geweldige aftermovie met alle hoogtepunten van de 5e editie van Beatloverz. Bekijk het resultaat hieronder.

Live registratie tijdens het event

Tijdens het event liep er door Ahoy een team van social media reporters, die verslag deden van het hele evenement. Honderden foto’s en filmpjes werden er gemaakt die niet alleen tijdens het event op Twitter, Instagram en Facebook terecht kwamen, maar ook na het event voor een gigantische contentstapel zorgden. 

Elk teamlid was van te voren gebriefd en had een bepaalde taak. Op een centraal punt werden alle berichten verzameld en volgens een bepaalde strategie naar buiten gebracht. Dit zorgde ervoor dat Beatloverz die nacht trending topic was op Twitter!