Project omschrijving

Dance Valley Festival 2004 – Winter Edition

Online marketing, website en live video via Vodafone

Dance Valley is één van de allereerste grote dance festivals in Nederland. Het is een eendaags dancefestival dat vanaf 1995 jaarlijks in recreatiegebied Spaarnwoude gehouden wordt en er staan elk jaar de allergrootste dj’s en artiesten op het podium. Het festival wordt georganiseerd door UDC. In 2004 bestond het festival 10 jaar. Niet alleen in de zomer werd feest gevierd, maar ook in de winter. Op 4 december 2004 werden de Brabanthallen in ‘s Hertogenbosch omgetoverd tot een waar festival.

Er stonden 80 dj’s verdeeld over 8 stages geprogrammeerd. Armin van Buuren, Richie Hawtin, Sven Väth, Dave Clarke, Marco Bailey, Jean en vele vele andere grootheden kwamen samen met ruim 40.000 bezoekers een gigantisch feest vieren.

Diverse stages werden op video opgenomen wat via Vodafone Live (via UMTS) werd uitgezonden.  Als één van de allereerste festivals die via mobiele telefoon te zien was. Uniek in die tijd.

De gehele online marketing, de website, het team van fotografen, het ontwerp van enkele stages  en nog veel meer kwamen uit de koker van Rik Keijzer van New Flavours. Een waanzinnig project!

Online Marketing

In 2004 bestond er nog geen social media, dus moest je op andere manieren aandacht weten te genereren voor je evenement. Belangrijke spelers op de dance markt waren o.a. Partyflock.nl, Fok Forum en Partyscene. Daarnaast waren er talloze andere websites waar je nieuws over dance kon vinden.

De online marketing voor Dance Valley Festival 2004 – Winter Edition was vooral gebaseerd op een combinatie van een fantastische eventwebsite, nieuws op de UDC, email marketing en online banner campagnes getarget op de dance en trance liefhebbers.

Op de dance portals werd volop aan bannering gedaan. Tevens brachten we ook het laatste nieuws en interviews via deze sites naar buiten. De diverse fora werden ook goed in de gaten gehouden en van tijd tot tijd ‘gevoerd’ met topics door ons eigen team. Een strategie die goed werkte want Dance Valley Festival 2004 – Winter Edition was met 40.000 gasten compleet uitverkocht!

Website Dance Valley Festival 2004 – Winter Edition

Speciaal voor Dance Valley werd er een complete website opgezet. Een website die geheel in lijn met de prachtige look & feel (design van Patrick Moerland) werd ontworpen.

Alle visuals die gebruikt werden, kwamen weer terug op het festival in het ontwerp van de 8 stages. Het publiek herkende daarom alle stages in de Brabanthallen!

Fotografie

Zo’n uniek evenement moest natuurlijk goed in beeld gebracht worden. Een team van 4 fotografen werd daarbij ingezet. Elke fotograaf kreeg zijn eigen gedetailleerde briefing. De moeilijkheid was het feit dat het evenement niet alleen 8 stages had, maar op elke stage waren ontzettend veel showelemenenten ingepland. Van dansers en acts tot confettiebommen. Van pyro tot lasers die op een bepaald ogenblik vol ingezet werden. Alles was tot op de seconde bepaald en de fotografen moesten uiteraard ook op de juiste plek staan om deze beelden te pakken. Dit vergde enorm veel voorbereiding en planning, waar ook ver van te voren mee werd gestart.

Dankzij een strakke aanpak werd een perfecte fotoregistratie van de Winter Edition van Dance Valley Festival gemaakt.