Dance Valley Festival 2004 2017-10-27T14:40:11+00:00

Project Description

Dance Valley Festival 2004

Online marketing, website, video en DVD

Dance Valley is één van de allereerste grote dance festivals in Nederland. Het is een eendaags dancefestival dat vanaf 1995 jaarlijks in recreatiegebied Spaarnwoude gehouden wordt en er staan elk jaar de allergrootste dj’s en artiesten op het podium. Het festival wordt georganiseerd door UDC. In 2004 bestond het festival 10 jaar. Tijd om flink uit te pakken.

Er stonden maar liefst 170 dj’s (!) verdeeld over 15 stages geprogrammeerd. Carl Cox, Armin van Buuren, Ferry Corsen, Deep Dish, Sasha, John Digweed, Todd Terry en vele vele andere grootheden kwamen samen met ruim 50.000 bezoekers een gigantisch feest vieren. Een uitverkochte 10e verjaardag was het doel en dat doel werd zonder meer gehaald.

Diverse stages werden op video opgenomen waar in 2005 een DVD van uit kwam. Ook zijn er veel livesets op het YouTube kanaal van Dance Valley verschenen. Een unicum in die tijd. Op het festival terrein liep een cameraploeg rond die alle dj’s uitgebreid interviewde.

De gehele online marketing, de website, de fotografie, de video’s, de DVD, het ontwerp van enkele stages  en nog veel meer kwamen uit de koker van Rik Keijzer van New Flavours. Een project om enorm trots op te zijn!

Online Marketing

In 2004 bestond er nog geen social media, dus moest je op andere manieren aandacht weten te genereren voor je evenement. Belangrijke spelers op de dance markt waren o.a. Partyflock.nl, Fok Forum en Partyscene. Daarnaast waren er talloze andere websites waar je nieuws over dance kon vinden.

De online marketing voor Dance Valley 2004 was vooral gebaseerd op een combinatie van een fantastische eventwebsite, nieuws op de UDC, email marketing en online banner campagnes getarget op de dance en trance liefhebbers.

Op de dance portals werd volop aan bannering gedaan. Tevens brachten we ook het laatste nieuws en interviews via deze sites naar buiten. De diverse fora werden ook goed in de gaten gehouden en van tijd tot tijd ‘gevoerd’ met topics door ons eigen team. Een strategie die goed werkte want Dance Valley Festival 2004 was binnen no-time uitverkocht! 50.000 dance liefhebbers die een waanzinnige dag in de vallei van Spaarnwoude gingen beleven.

Website Dance Valley 2004

Speciaal voor Dance Valley werd er een complete website opgezet. Een website die geheel in lijn met de prachtige look & feel (design van Patrick Moerland) werd ontworpen. Het 10 jarig bestaan, de 170 dj’s en de muziek moest centraal staan op de website.

Alle visuals die gebruikt werden, kwamen weer terug op het festival in het ontwerp van de 15 stages. Een monsterklus, maar daardoor maakte Dance Valley flinke stappen in de 360 graden benadering van een festival.

Dance Valley 2004

DVD Dance Valley 2004

170 artiesten verdeeld over 15 stages. Daar moest natuurlijk een DVD van komen. Diverse stages werden op video opgenomen en de beste livesets zijn uiteindelijk op DVD verschenen. In eerste instantie werd de DVD niet uitgebracht, maar werd later als ‘extra’ toegevoegd op de Dance Valley 2005 DVD.

Wij zorgden voor de animaties van het menu en verder de totale online marketing. De DVD werd een bestseller en was al snel niet meer te verkrijgen. Menig danceliefhebber heeft deze DVD in zijn kast staan.

Dance Valley 2004-2005 DVD

Fotografie

Zo’n uniek evenement moest natuurlijk goed in beeld gebracht worden. Een team van 6 fotografen werd daarbij ingezet. Elke fotograaf kreeg zijn eigen gedetailleerde briefing. De moeilijkheid was het feit dat het evenement niet alleen 15 stages had, maar op elke stage waren ontzettend veel showelemenenten ingepland. Van dansers en acts tot confettiebommen. Van pyro tot lasers die op een bepaald ogenblik vol ingezet werden. Alles was tot op de seconde bepaald en de fotografen moesten uiteraard ook op de juiste plek staan om deze beelden te pakken. Dit vergde enorm veel voorbereiding en planning, waar ook ver van te voren mee werd gestart.

Dankzij een strakke aanpak werd een perfecte fotoregistratie van de 10e verjaardag van Dance Valley Festival gemaakt.