Project omschrijving

Dance Valley Festival 2005

Online marketing, website, fotografie, video en DVD

Dance Valley is één van de allereerste grote dance festivals in Nederland. Het is een eendaags dancefestival dat vanaf 1995 jaarlijks in recreatiegebied Spaarnwoude gehouden wordt en er staan elk jaar de allergrootste dj’s en artiesten op het podium. Het festival wordt georganiseerd door UDC. In 2004 bestond het festival 10 jaar en in 2005 werd besloten om voor het eerst een weekend lang te feesten. Op vrijdag en zaterdag zou het feest zijn en op zondag kon iedereen weer naar huis. Een volledige camping werd uit de grond gestampt inclusief nachtentertainment.

Er stonden maar liefst meer dan 100 dj’s  geprogrammeerd. Carl Cox (met een eigen stage), Armin van Buuren, Joris Voorn, Richie Hawtin, Laidback Luke, Eric Prydz en vele vele andere grootheden kwamen samen met ruim 50.000 bezoekers twee dagen lang een gigantisch feest vieren.

Diverse stages werden op video opgenomen waar in de zomer van 2006 een DVD van uit kwam.

De gehele online marketing, de website, de fotografie, de video’s, de DVD, het ontwerp van enkele stages  en nog veel meer kwamen uit de koker van Rik Keijzer van New Flavours.

Online Marketing

In 2005 bestond er nog geen social media, dus moest je op andere manieren aandacht weten te genereren voor je evenement. Belangrijke spelers op de dance markt waren o.a. Partyflock.nl, Fok Forum en Partyscene. Daarnaast waren er talloze andere websites waar je nieuws over dance kon vinden.

De online marketing voor Dance Valley 2005 was vooral gebaseerd op een combinatie van een fantastische eventwebsite, nieuws op de UDC, email marketing en online banner campagnes getarget op de dance en trance liefhebbers.

Op de dance portals werd volop aan bannering gedaan. Tevens brachten we ook het laatste nieuws en interviews via deze sites naar buiten. De diverse fora werden ook goed in de gaten gehouden en van tijd tot tijd ‘gevoerd’ met topics door ons eigen team.

Website Dance Valley 2005

Speciaal voor Dance Valley werd er een complete website opgezet. Een website die geheel in lijn met de prachtige look & feel (design van Patrick Moerland) werd ontworpen.

Alle visuals die gebruikt werden, kwamen weer terug op het festival in het ontwerp van alle stages. Dat was een groot succes in 2004 en dat werd in 2005 herhaald. De 360 graden benadering van een festival was één van de pijlers van de marketingcampagne.

DVD Dance Valley 2005

2 dagen Dance Valley vol met de beste dj’s ter wereld. Daar moest natuurlijk een DVD van komen. Diverse stages werden op video opgenomen en de beste livesets zijn uiteindelijk op DVD verschenen. Als ‘extra’ werd de DVD van Dance Valley Festival 2o04 erbij gedaan.

Wij zorgden voor de animaties van het menu en verder de totale online marketing. De DVD werd een bestseller en was al snel niet meer te verkrijgen. Menig danceliefhebber heeft deze DVD in zijn kast staan.

Dance Valley 2004-2005 DVD

Fotografie

Zo’n uniek evenement moest natuurlijk goed in beeld gebracht worden. Een team van 10 fotografen werd daarbij ingezet. Elke fotograaf kreeg per dag zijn eigen gedetailleerde briefing. Alles was nauwgezet in kaart gebracht en de fotografen moesten deze monsterklus klaren. Dit vergde enorm veel voorbereiding en planning, waar ook ver van te voren mee werd gestart.

Dankzij een strakke aanpak werd een perfecte fotoregistratie van de eerste ‘weekender’ van Dance Valley Festival gemaakt.