Project omschrijving

Dance Valley Festival 2014

Volledige 360 graden aanpak marketing en social media

Dance Valley is één van de allereerste grote dance festivals in Nederland. Het is een eendaags dancefestival dat vanaf 1995 jaarlijks in recreatiegebied Spaarnwoude gehouden wordt en er staan elk jaar de allergrootste dj’s en artiesten op het podium. Het festival wordt georganiseerd door UDC.

In de jaren 2004 t/m 2007 had ik al samengewerkt met UDC en in de zomer van 2013 vroegen ze mijn hulp om de 20e verjaardag van Dance Valley in 2014 groots op de kaart te zetten. Samen met Treat, Denis Doeland en Timm & Pimm ging ik en een enthousiast jong team aan de slag wat resulteerde in een ijzersterk en uitverkocht festival! Er zijn zoveel elementen opgepakt dat ik hier een kleine bloemlezing geef van de belangrijkste punten.

Wat hebben we aangepakt?

Nieuwe benadering Social Media

Social media werd amper gebruikt door Dance Valley. Tijd om dat flink te veranderen! De lange en rijke geschiedenis en de gigantische hoeveelheid dj’s en artiesten zorgden voor fantastische thema’s die dagelijks door middel van berichten op social media naar buiten werden gebracht. Zowel foto als video werden ingezet, maar ook mixen en livesets van dj’s werden gretig ontvangen door het dance publiek. 

De interactie met fans werd opgezocht en al snel groeide de kanalen met ruim 200% (!). 

Facebook adverteren

Via Facebook werden er gerichte advertentiecampagne opgezet op de diverse van te voren geïdentificeerde doelgroepen die op zijn/haar eigen manier werden benaderd.

Nieuwe website

Dance Valley had een nieuwe website die de grote hoeveelheden content aan kon en waar je als fan makkelijk je weg kon vinden. De oude website was niet meer van deze tijd en moest van de grond af aan opnieuw opgebouwd worden. WordPress werd gekozen als CMS en gaf daardoor een flexibele achterkant waarmee het redactieteam snel en makkelijk content kon plaatsen. Het team van Qikker Online bouwde de website en zorgde voor alle functionaliteit.

Op de website kwam veel informatie, maar ook dj sets, mixen, achtergrond informatie en wekelijks nieuwe content waar de Dance Valley fan zich kon uitleven. DJ’s en artiesten werden thuis opgezocht en er kwamen veel interviews op de website. Dit werd allemaal gedeeld door Dance Magazines en door fans van de desbetreffende dj’s. Een sneeuwbal werd als snel een lawine en de kaartverkoop ging daardoor zo hard dat Dance Valley sinds jaren weer uitverkocht was!

Live stream op YouTube

Maar liefst 90 artiesten stonden in 2014 op Dance Valley. Grootheden als Nicky Romero, Chuckie, The Partysquad, Steve Angelo, The Prophet en nog veel meer! De twee hoofdpodia kon je live zien op YouTube en tegelijkertijd zijn heel veel dj sets opgenomen en op het YouTube kanaal van Dance Valley beland. Bekijk ze hier.

Aftermovie

Uiteraard kwam er na het evenement ook een geweldige aftermovie met alle hoogtepunten van de 20e verjaardag van Dance Valley. Bekijk het resultaat hieronder.

Live registratie tijdens het event

Tijdens het event liep er over het hele festivalterrein een team van social media reporters, die verslag deden van het hele evenement. Honderden foto’s en filmpjes werden er gemaakt die niet alleen tijdens het event op Twitter, Instagram en Facebook terecht kwamen, maar ook na het event voor een gigantische contentstapel zorgden. 

Elk teamlid was van te voren gebriefd en op een bepaalde locatie gezet. Op een centraal punt werden alle berichten verzameld en volgens een bepaalde strategie naar buiten gebracht. Dit zorgde ervoor dat de Dance Valley het hele weekend trending topic was op Twitter!

Gratis Wifi en Livewall

LiveWall werd ingeschakeld in voor het organiseren van interactieve content op vier grote LED schermen die verspreid over het gehele festivalterrein stonden. De content op de schermen bestond uit de laatste social media berichten, aankondigingen vanuit de organisatie en informatie over de draaiende DJ’s. Speciaal voor Dance Valley werden de schermen voorzien van een passend design, overeenkomend met de huisstijl voor de 20ste editie van Dance Valley. De online aanwezigheid speelde een belangrijke rol tijdens deze editie van Dance Valley. De bezoekers op het festival hadden namelijk de beschikking over Free WiFi.

Het inzetten en gebruiken van LED schermen op deze manier werd voor het eerst in Nederland op een festival op Dance Valley gedaan. Een unieke samenwerking!

Dance Valley 2014 livewall