Project omschrijving

Dutch Valley Festival 2014

Volledige 360 graden aanpak marketing en social media

Dutch Valley is één van de grootste pop festivals in Nederland. Het is een eendaags dancefestival dat vanaf 2011 jaarlijks in recreatiegebied Spaarnwoude gehouden wordt en er staan elk jaar de allergrootste Nederlandse artiesten en dj’s op het podium. Het festival wordt georganiseerd door UDC en Volendam Music en trekt elk jaar bijna 50.000 bezoekers.

Samen met een enthousiast jong team gingen we aan de slag met een nieuwe social media strategie wat resulteerde in een fantastisch gezellig en uitverkocht festival! Naast de social media zijn er nog zoveel elementen opgepakt dat ik hier een kleine bloemlezing geef van de belangrijkste punten.

Wat hebben we aangepakt?

Nieuwe benadering Social Media

Social media werd amper gebruikt door Dutch Valley. Tijd om dat flink te veranderen! De gigantische hoeveelheid dj’s en artiesten zorgden voor fantastische thema’s die dagelijks door middel van berichten op social media naar buiten werden gebracht. Zowel foto als video werden ingezet, maar ook interviews en reportages werden gretig ontvangen door het publiek. 

De interactie met fans werd opgezocht en al snel groeide de kanalen met ruim 200% (!). 

Facebook adverteren

Via Facebook werden er gerichte advertentiecampagne opgezet op de diverse van te voren geïdentificeerde doelgroepen die op zijn/haar eigen manier werden benaderd.

Nieuwe website

Dutch Valley had een nieuwe website die de grote hoeveelheden content aan kon en waar je als fan makkelijk je weg kon vinden. De oude website was niet meer van deze tijd en moest van de grond af aan opnieuw opgebouwd worden. WordPress werd gekozen als CMS en gaf daardoor een flexibele achterkant waarmee het redactieteam snel en makkelijk content kon plaatsen. Het team van Qikker Online bouwde de website en zorgde voor alle functionaliteit.

Op de website kwam veel informatie, maar ook achtergrond informatie en wekelijks nieuwe content waar de Dutch Valley fan zich kon uitleven. DJ’s en artiesten werden thuis opgezocht en er kwamen veel interviews op de website. Dit werd allemaal gedeeld door de artiesten zelf en door fans daarvan. Een sneeuwbal werd als snel een lawine en de kaartverkoop ging daardoor zo hard dat Dutch Valley ram uitverkocht was!

Live interviews met artiesten

Achter de mainstage was een studio ingericht waar interviewer Hans Schmeinck de artiesten vrolijk opwachtte en ze het hemd van het lijf vroeg. Naast de studio liep er ook een camerateam over het festival en ook die haalden artiesten voor de microfoon. Fantastische content wat ook bijzonder goed bekeken werd op social media!

Aftermovie

Uiteraard kwam er na het evenement ook een geweldige aftermovie met alle hoogtepunten van Dutch Valley. Bekijk het resultaat hieronder.

Live registratie tijdens het event

Tijdens het event liep er over het hele festivalterrein een team van social media reporters, die verslag deden van het hele evenement. Honderden foto’s en filmpjes werden er gemaakt die niet alleen tijdens het event op Twitter, Instagram en Facebook terecht kwamen, maar ook na het event voor een gigantische contentstapel zorgden. 

Elk teamlid was van te voren gebriefd en op een bepaalde locatie gezet. Op een centraal punt werden alle berichten verzameld en volgens een bepaalde strategie naar buiten gebracht. Dit zorgde ervoor dat Dutch Valley het hele weekend trending topic was op Twitter!

Gratis Wifi en Livewall

LiveWall werd ingeschakeld in voor het organiseren van interactieve content op vier grote LED schermen die verspreid over het gehele festivalterrein stonden. De content op de schermen bestond uit de laatste social media berichten, aankondigingen vanuit de organisatie en informatie over de spelende artiesten. Speciaal voor Dutch Valley werden de schermen voorzien van een passend design, overeenkomend met de huisstijl van Dutch Valley in de kleuren oranje, rood, wit en blauw. De online aanwezigheid speelde een belangrijke rol tijdens deze editie van Dutch Valley. De bezoekers op het festival hadden namelijk de beschikking over Free WiFi.

Het social media team na afloop van een succesvol verlopen Dutch Valley!

Dutch Valley 2014