Project omschrijving

Ground Zero Festival 2014

Volledige 360 graden aanpak marketing en social media

Ground Zero Festival 2014 is het enige nacht festival in Nederland. Het is een eendaags dancefestival dat vanaf 2006 jaarlijks in recreatiegebied Bussloo gehouden wordt en er staan elk jaar de allergrootste hardcore en hardstyle dj’s en artiesten op het podium. Het festival wordt georganiseerd door UDC en is door mij en wijlen Gerd Jan Vleugels bedacht in 2005.

In de jaren 2004 t/m 2007 had ik al samengewerkt met UDC en in de zomer van 2013 vroegen ze mijn hulp om het Ground Zero Festival naar een volgend level te tillen. Samen met een enthousiast jong team aan de slag wat resulteerde in een ijzersterk en uitverkocht festival! 20.000 liefhebbers van de hardere stijlen beukte de hele nacht door.

Er zijn zoveel elementen opgepakt dat ik hier een kleine bloemlezing geef van de belangrijkste punten.

Wat hebben we aangepakt?

Nieuwe benadering Social Media

Social media werd amper gebruikt door Ground Zero. Tijd om dat flink te veranderen! De 10 jaar rijke geschiedenis en de gigantische hoeveelheid dj’s en artiesten zorgden voor fantastische thema’s die dagelijks door middel van berichten op social media naar buiten werden gebracht. Zowel foto als video werden ingezet, maar ook mixen en livesets van dj’s werden gretig ontvangen door het hardcore publiek. 

De interactie met fans werd opgezocht en al snel groeide de kanalen met ruim 220% (!). 

Facebook adverteren

Via Facebook werden er gerichte advertentiecampagne opgezet op de diverse van te voren geïdentificeerde doelgroepen die op zijn/haar eigen manier werden benaderd.

Nieuwe website

Ground Zero Festival had een nieuwe website die de grote hoeveelheden content aan kon en waar je als fan makkelijk je weg kon vinden. De oude website was niet meer van deze tijd en moest van de grond af aan opnieuw opgebouwd worden. WordPress werd gekozen als CMS en gaf daardoor een flexibele achterkant waarmee het redactieteam snel en makkelijk content kon plaatsen. Het team van Qikker Online bouwde de website en zorgde voor alle functionaliteit.

Op de website kwam veel informatie, maar ook dj sets, mixen, achtergrond informatie en wekelijks nieuwe content waar de hardcore en hardstyle fan zich kon uitleven. DJ’s en artiesten werden thuis opgezocht en er kwamen veel interviews op de website. Dit werd allemaal gedeeld door Dance Magazines en door fans van de desbetreffende dj’s. Een sneeuwbal werd als snel een lawine en de kaartverkoop ging daardoor zo hard dat Ground Zero sinds jaren weer bijna uitverkocht was!

Live sets op YouTube

Alle 7 area’s van Ground Zero Festival stonden vol camera’s en bijna alle artiesten zijn opgenomen. Bijna alle live sets zijn op het YouTube kanaal van Ground Zero beland wat weer een gigantische boost van de populariteit van Ground Zero zorgde.

Aftermovie

Uiteraard kwam er na het evenement ook een geweldige aftermovie met alle hoogtepunten van deze geweldige nacht. Bekijk het resultaat hieronder.

Live registratie tijdens het event

Tijdens het event liep er over het hele festivalterrein een team van social media reporters, die verslag deden van het hele evenement. Honderden foto’s en filmpjes werden er gemaakt die niet alleen tijdens het event op Twitter, Instagram en Facebook terecht kwamen, maar ook na het event voor een gigantische contentstapel zorgden. 

Elk teamlid was van te voren gebriefd en op een bepaalde locatie gezet. Op een centraal punt werden alle berichten verzameld en volgens een bepaalde strategie naar buiten gebracht. Dit zorgde ervoor dat de Ground Zero Festival het hele weekend trending topic was op Twitter!