Little Sins 2017-10-25T13:16:05+00:00

Project Description

Little Sins

Volledige 360 graden aanpak social media en marketing

Little Sins is een dance organisatie, die de behoefte aan ‘anders uitgaan’ wil vervullen. Little Sins organiseert besloten dance parties op bijzondere locaties (o.a. kastelen, grotten, kerken, boten, etc.) met zinnenprikkelende dresscodes & kleurrijke thema’s en met als basis een perfecte mix van Music & Lights! Zij zijn al ruim 10 jaar de grootste naam op het gebied van ‘luxe feesten’. Bekende feesten zijn ‘Eyes Wide Sins’ en ‘Xmass Sins’ wat elk 1.000 bezoekers trekt.

Little Sins was toe aan een volgende uitdaging en wilde stappen maken op het gebied van online marketing en dat hebben we samen aangepakt. Social media kreeg een grote plek in de strategie, de website werd compleet vernieuwd, de emailmarketing kreeg een volledig nieuwe invulling en de productie werd naar een nog hoger plan gebracht met als gevolg dat de feesten vanaf dat moment weer standaard helemaal uitverkocht zijn. Je moet als danceliefhebber er weer snel bij zijn, want voor je het weet zijn er geen tickets meer. Een fantastische gezamenlijke verdienste!

Wat hebben we aangepakt?

Nieuwe benadering Social Media

Voorheen werden de social media kanalen van Little Sins vooral ingezet om aan te kondigen dat er nog kaarten waren voor een bepaald feest. Daar werd snel van afgestapt en besloten werd om vooral de beleving en emotie van de feesten te laten zien. Op Facebook werd het thema van een aankomend feest centraal gesteld en alle content werd daarop ontworpen. De voorpret voor een feest en de napret na een feest werd samen met alle ‘Sinners’ (bezoekers die naar Little Sins feesten gaan) gedeeld.Het verhaal van een bepaald feest vertellen door middel van berichten op social media. De interactie en de persoonlijke band met de doelgroep werd hiermee ontzettend vergroot.

Facebook adverteren

Via Facebook werd er voor elk feest gericht een advertentiecampagne opgezet op de diverse van te voren geïdentificeerde doelgroepen die op zijn/haar eigen manier werden benaderd. Zo werd er een nieuwe, jongere doelgroep gevonden die zijn weg naar de Little Sins feesten daardoor vond en een nieuwe impuls gaf aan de feesten.

Content Marketing

Er werd consistent nieuwe content gepubliceerd. Niet alleen dagelijkse berichten op Facebook, maar ook langere verhalen op de website van Little Sins. Dit had als gevolg dat het aantal volgers op Facebook binnen 3 maanden al snel met 65% groeide. Het website verkeer groeide net zo hard mee en samen zorgde dit voor uitverkochte feesten.

Nieuwe website

Een nieuwe benadering van Online Marketing vereiste ook een nieuwe website. Op een WordPress CMS werd een gebruikersvriendelijke en volledige responsive website opgezet. Content en het snel en eenvoudig kopen van tickets staat nu centraal op de website van Little Sins. Verder vind de bezoeker alle informatie rondom een bepaald evenement op een overzichtelijke wijze.

Het bezoekersaantal werd hierdoor verdrievoudigt en groeit nog steeds.

Little Sins

Prachtige Aftermovies

De aftermovies kregen ook een upgrade. Meer tijd, meer aandacht en betere brievings zorgden ervoor dat de aftermovies naar een hoger niveau werden getild. En dat werd opgemerkt door het dance publiek. Er werden meer reacties gegeven, meer likes en de aftermovies werden ook veel vaker gedeeld. Aftermovies waar je als dance organisatie trots op kan zijn! Bekijk hieronder een voorbeeld.

Email marketing

De email nieuwsbrieven werden opnieuw ingericht. Templates werden opnieuw ontworpen en de database werd in doelgroepen ingedeeld, waardoor de nieuwsbrieven veel meer waarde kregen voor de bezoekers van Little Sins feesten. De openingsrate schoot dan snel omhoog en ook de clickratio maakte flinke sprongen.