Project omschrijving

Multigroove

Volledige 360 graden aanpak marketing en social media

Multigroove is de oudste dance organisator in Nederland en organiseerde in 2016 al 25 jaar lang housefeesten. Zij zijn bekend geworden begin jaren 90 door de illegale ‘warehouse feesten’ in o.a. de Elementenstraat in Amsterdam. Grote dj’s zoals The Prophet en Dano hebben hun eerste platen op Multigroove feesten gedraaid en niemand minder dan Duncan Stutterheim van ID&T geeft aan dat de Multigroove feesten van weleer hem inspiratie hebben gegeven. Multigroove is tevens de mede organisator van Ground Zero Festival.

In 2015 hebben we Multigroove geholpen naar dit tijdperk te krijgen. De housescene bestond 25 jaar en er kwamen boeken uit zoals Mary Go Wild en de mainstream media gaf er vol aandacht aan. Maar het gedachtegoed en manier van werken van Multigroove was nog van het stenen tijdperk. Zonder dat ze hun authenticiteit en identiteit zouden verliezen hebben we Multigroove weer vol op de kaart gezet met een moderne denkwijze en marketingstrategie. Er zijn zoveel elementen opgepakt dat ik hier een kleine bloemlezing geef van de belangrijkste punten.

Wat hebben we aangepakt?

Nieuwe benadering Social Media

Social media werd amper gebruikt door Multigroove. Tijd om dat flink te veranderen! Na een uitgebreide workshop ‘Internet en Social Media’ werd het enthousiasme van het Multigroove team groter en groter. De lange en rijke geschiedenis en de geweldige relatie met dj’s en artiesten zorgden voor fantastische thema’s die dagelijks door middel van berichten op social media naar buiten werden gebracht. Zowel foto als video werden ingezet, maar ook mixen en livesets van dj’s werden gretig ontvangen door het Multigroove publiek.

Multigroove - Ilja en Rik Keijzer

Eigenaar Ilja van Multigroove en Rik Keijzer

De kracht van Multigroove ligt in de persoonlijke benadering. Deze benadering werd één op één naar het web vertaald en de interactie met fans werd opgezocht. Het ‘gezellig kletsen’ ging online gewoon verder. Al snel groeide de social media kanalen met ruim 280% (!) en groeit het nog steeds door. 

Content marketing

Op de website kwam veel informatie, maar ook dj sets, mixen, achtergrond informatie en regelmatig nieuwe content waar de Multigroove fan zich kon uitleven. DJ’s en artiesten hebben een fantastische relatie met Multigroove en wilden graag mixen en livesets leveren. Deze geweldige content werd allemaal gedeeld door diverse Dance Magazines en door fans van de desbetreffende dj’s waardoor Multigroove nog meer in de spotlights kwam te staan.

Video

We hebben Multigroove uitgelegd wat voor impact video kan hebben. Goeie beelden zeggen meer dan duizend woorden en dat heeft eigenaar Ilja goed begrepen. Na uitgebreid overleg werd er een videostrategie opgezet en dat werpt zijn vruchten af. DJ sets, teasers en trailers voor feesten, aftermovies en speciale interviews komen nu op regelmatige basis op de social media kanalen en de website van Multigroove en je ziet de fanbase groeien en groeien.

Vanuit nul naar inmiddels bijna 700 abonnees op YouTube in zo’n korte tijd is een fantastische prestatie en dat aantal groeit maar door!

Aftermovie

De aftermovies van de evenementen werden ook onder handen genomen en kregen een duidelijke, herkenbare rauwe Multigroove uitstraling. De beleving van het feest (wat het allerbelangrijkste voor Multigroove is) kreeg de hoofdrol in de aftermovie. Geen gelikt marktetingsausje, maar echt de ruwe beleving waardoor Multigroove fans zich meer in de films herkenden. Het gevolg is dat de aftermovies vele malen meer bekeken en gedeeld worden dan voorheen.

Email marketing

Om krachtig te zijn en te blijven als organisatie is het van groot belang om een eigen database te hebben en deze ook goed in te zetten. We hebben een gehele emailmarketingstrategie ontwikkelt voor Multigroove. De kick-off was direct een interessante showcase voor vele bedrijven. 

Voor het 25 jarig jubileum feest van Multigroove werd besloten dat fans alleen kaartjes konden kopen met een eigen unieke code. Deze code werd alleen via email gestuurd. In eerste instantie naar de fans van het eerste uur en later ook naar fans die regelmatig op Multigroove feesten aanwezig waren. 

Door deze ‘schaarste’ werd de vraag naar een code voor dit unieke feest zo groot, dat iedere liefhebber van de hardere muziekstijlen zich wilde registreren op de website van Multigroove. Niet alleen werd de database daardoor met 300% vergroot, ook het feest (2.500 bezoekers) was binnen no-time uitverkocht. Een gewaagde stap van eigenaar Ilja, maar eentje die met grote letters bijgeschreven mag worden in de House geschiedenis. 

“Dankzij de adviezen en hulp van Rik Keijzer van New Flavours staat Multigroove nu vol in de kijker, heeft media partners, word er een boek over Multigroove geschreven door de befaamde uitgeverij Mary go Wild, we bereiken ons publiek en hebben daar een ongelofelijke leuke en goede band mee opgebouwd en ook niet geheel onbelangrijk worden er meer kaarten verkocht. De resultaten mogen er dus zijn. Daarbij geeft Rik als nazorg vaak zelfs ongevraagd nog feedback en advies.”