Project omschrijving

Vincent Vilouca

Volledige 360 graden aanpak social media en marketing

Vincent Vilouca staat aan de basis van diverse activiteiten en projecten. Deze zanger, DJ, songwriter en producer heeft zijn roots in de akoestische sfeer. Opgegroeid in de jaren ’70, met zijn vaders platenkast en muzikale familie, bevond Vincent Vilouca zich in de ideale omstandigheid om uit te groeien tot een volwassen artiest. Dankzij zijn succesvolle deelname aan ‘The Voice of Holland’ als zanger, werd tevens de naam Vincent Vilouca definitief gevestigd als Live DJ in de Dancewereld.

Vincent wilde graag een compleet nieuwe website, emailmarketing en een totaal nieuwe aanpak van al zijn social media kanalen. Samen met hem zijn we rond de tafel gaan zitten en hebben tot in het detail een plan van aanpak opgesteld die tot vandaag de dag zijn vruchten afwerpt. Vincent Vilouca is inmiddels een veel geboekte artiest die al op vele podia staat!

Wat hebben we aangepakt?

Nieuwe website

Samen hebben we geconstateerd dat de nieuwe website van Vilouca moest gaan ‘leven’. Video’s, liedjes, nieuws en een overzichtelijke agenda met al zijn optredens in een helder design. We kozen ervoor om al deze onderwerpen op aparte pagina’s te laten landen zodat de bezoeker snel kon genieten van al zijn prachtige materiaal. En dat werkt! Het websitebezoek is met ruim 350% (!) gestegen en ook zijn social media kanalen ervaren een flinke stijging!

Vincent Vilouca

360 graden benadering Social Media

Om de artiest Vincent Vilouca goed op de kaart te zetten hebben we samen besloten om zijn muziek voor zich zelf te laten spreken. Op zowel Facebook, Instagram, Twitter als YouTube plaatst Vilouca veel van zijn muziek, tracks en optredens in de vorm van video. Niet alleen ‘normale’ versies, maar ook speciale versies zoals zijn “Vincent Vilouca Roadsessions”, waar hij al rijdend in zijn auto prachtige liedjes zingt.

Ook plaatst Vincent Vilouca beelden van zijn optredens en ‘achter de schermen’ foto’s zodat je echt met de artiest meereist en je als fan zijnde het gevoel krijgt dat je niks van hem mist.

Op Soundcloud en Mixcloud worden regelmatig mixen geplaatst zodat zijn fans daar ook van kunnen blijven genieten. 

Content marketing

Het delen van content, het delen van zijn nummers, het delen van nieuws…dat staat allemaal centraal in de online wereld van Vilouca. Op zijn website word je uitgebreid op de hoogte gehouden van al zijn optredens en van zijn bezigheden. Op zijn social media kanalen gaat hij een stapje verder en deelt ook ‘behind the scenes’ materiaal. Waardevolle, relevante en consistente content puur gericht op zijn kwaliteiten als artiest, zanger en dj.

Dit heeft tot gevolg dat zijn websitebezoek met 350% (!) gestegen, zijn Facebookpagina veel meer interactie heeft, maar vooral dat hij veel meer gevonden wordt door fans en boekingsagenten en dat het aantal optredens inmiddels verdubbelt is!

Email marketing

Als final touch hebben we ook zijn eigen database aangepakt en daarachter een email strategie op los gelaten. Vincent Vilouca bouwt op deze manier zijn eigen bestand op die hij op regelmatige basis voorziet van al het laatste nieuws over zijn doen en laten.

De hoge openingsrate (40%!) en de hoge CTR laat zien dat veel fans, maar ook boekingsagenten hier op zaten te wachten. Door consistent te zijn in zijn online marketing wordt de data(fan)base van Vilouca ook steeds groter!

“Voor mijn deelname aan de The Voice of Holland 5 ben ik op zoek gegaan naar iemand die voor mij de website kon bouwen die precies weerspiegelde wie ik ben als artiest.

Al snel kwam ik bij multitalent Rik Keijzer terecht. Creatief, out of the box denkend en betrouwbaar zijn de eerste woorden die je te binnen schieten als je met hem werkt. Naast het meedenken, reikt hij diverse tools aan die er voor zorgen dat je zelfstandig aan de slag kan. Daarnaast zorgt hij er voor dat naast de website ook je andere kanalen zoals facebook, LinkedIn en Instagram met elkaar verbonden worden.

Dit heeft voor mij persoonlijk er voor gezorgd dat mijn bedrijf naar een hoger en professioneler plan is getild wat terug te zien is in de vele mooie opdrachten die ik tot op de dag van vandaag binnen krijg hierdoor. “

Vincent Vilouca